mandag 5. oktober 2009

Trønderhunter anbefaler: Pelbo

Det er bare å innse det: høsten er ikke en årstid hvor mote er førsteprioritet. Hadde vi hatt en paraply- og anorakkblogg hadde det gått som smurt - men sånn er det altså ikke. Det er kaldt, det blåser, regner og sludder, og det er ikke rart en stakkar kan bli litt nedstemt! Om høsten gjelder det å finne små ting å glede seg over, og Pelbo er definitivt en av Trønderhunters små gleder nå i høst.Pelbo på Storåsfestivalen 2009

Pelbo er en trondheimsbasert band med en så unik besetning som tuba, vokal og slagverk. I september vant de Young Nordic Jazz Comets 2009, og de har også gjort seg bemerket gjennom Zoom Urørt - jakten på norges beste liveband. Zoom Urørt - juryen hadde dette å si:

«Pelbo gjør tuba sexy og har brakt jazzen til rockepublikummet; de spiller mer for hjertet enn hjernen, og livepotensialet er stort og voksende».

I sommer hadde Storåsfestivalen booka Pelbo, og på en intim og fin konsert i solskinnet ved bålscenen beviste de definitivt at de fortjener status som et av norges beste liveband. Gåsehuden sto langt oppover ryggen, det var umulig å la være å nynne med - og jeg må ihvertfall inrømme at det var rett hjem etter festivalen for å laste ned pelbolåter fra Urørt.

Er du sliten og lei av regn vind anbefaler vi å besøke Pelbos Myspace eller Urørt for å høre på og også kanskje laste ned et par låter, og drømme litt om sommer og sol. Dette er rå, fengende og stemningsfull jazzrock som kan smelte selv den våteste og kaldeste trønder. Vi gleder oss til albumet kommer til neste år, og ønsker Pelbo lykke til videre!

4 kommentarer:

  1. xixi ich verstehe zwar kein wort, mag aber den blog:-)) kiss

    SvarSlett
  2. pelbo er dritkult, hvem anbefalte dette bandet? :-)

    SvarSlett
  3. bra at dere endelig skriver om noen som er over 17 år. litt mye "jeg går i andre klasse på vgs"-faktor her.

    SvarSlett