søndag 20. desember 2009

Trønder #1 - Sondre Blaasmo

Litt Bob Dylan, litt Depeche Mode og litt ”Scandinavians do it better”-filosofi. Sondre Blaasmo går medialinja på Ringve Vgs, og er nok over gjennomsnittet interessert i mote. Som førstemann ut i Trønderhunters nye prosjekt, gjorde vi et lite intervju for at dere skal bli litt bedre kjent med noen av godbitene som Trønderhunter legger merke til rundt i Trondheims gater.

Hvordan ble du interessert i mote og stil?
-Begynte vel kanskje å bli interessert i klær i 5. klassen, men det har vært veldig mye fram og tilbake og jeg har skifta stil en del. Var for eksempel en slags soss ganske tidlig, haha. Jeg gikk også med en del fargerike klær i en periode. Sånn skikkelig interessert ble jeg gjennom broren min, som også er veldig interessert i mote, i tillegg til at han jobber mye med klær.
Sondre bruker en del skandinavisk design. Når jeg traff han, hadde han sko fra Acne og bukse fra Filippa K, begge svenske merker.
-Jeg blir også inspirert av dansker! Dansk mote ligger på et helt annet nivå en norsk mote.

Hva annet blir du inspirert av?
-Det blir forskjellige moteblogger, for eksempel Streethearts og style.dk. Jeg følger også med på flere gatemoteblogger, for eksempel fra Tokyo. Og for å nevne noen navn, Matthew Stone er en kunstner fra London som har helt rå stil. Det samme gjelder designeren Rick Owens!

-Hvor liker du å handle klærne dine?
Man finner mye bra på secondhand-butikker, for eksempel på Tante Isabel i Trondheim. Andre butikker i Trondheim er Zaphari og Retro. Ellers handler jeg mye klær når jeg er ute og reiser! Genseren som jeg har på nå for eksempel, har jeg kjøpt i København. Merket heter Flying A. Har en del fra Danmark, siden broren min jobber der. Dessuten var jeg i New York i vår, og det var helt rått! Pluss at jeg også handler litt over nettet.

Hva synes du om Trondheim som moteby?
-Butikkene i byen begynner jo å komme seg nå, og det er bra. Vi har absolutt potensial! Det er også mye trivelige folk her, men det kunne godt vært flere moteinteresserte… De fleste kler seg lite kreativt og er ganske mainstream. Men samtidig, går man på de riktige plassene kan man finne folk som virkelig skiller seg ut og har sin egen stil. Det er det jeg synes mote handler om: å ha en egen stil.

Det er jo ofte flere jenter enn gutter som er moteinteresserte og skiller seg ut, spesielt i Trondheim. Hvorfor tror du det er sånn?
-Det skal jo litt til for å bli ordentlig interessert i mote og finne en egen stil. Det er også litt få butikker som selger herremoteklær i Trondheim. Men jeg vet ikke helt, det går vel mye på at en del er litt redde for å skille seg ut, rett og slett.Clubmasters fra Rayban, seconhand skjorte fra Levi's, t-skjorte fra Flying A, bukser fra Filippa K og sko fra Acne.

11 kommentarer:

 1. Herlig, Sondre er rå! Selv lagt merke til han ofte i byen :-)

  SvarSlett
 2. Han har jeg og lagt merke til! Utrolig bra stil

  SvarSlett
 3. bra jobba. fint for trondheim med litt stilfulle menn også.

  SvarSlett
 4. Jeg så deg på skolen i dag og må alltid kommentere til mine venner at stilen din er helt utrolig rå ! : )

  SvarSlett
 5. Nå steg nivået på bloggen opp flere hakk!

  SvarSlett
 6. Hvorfor kjenner jeg ikke han? :D

  SvarSlett
 7. nemmen, så hyggelige kommentarer!

  SvarSlett
 8. Så utrolig bra å starte med intervjuer og info om hvor klærne er kjøpt!
  Gjorde bloggen deres enda bedre, ga meg egentlig enda mere inspirasjon, for å være ærlig!
  SUPERT!!!

  SvarSlett
 9. Nice one, Sondre! Du ser rå ut! Jeg er superstolt :-)

  SvarSlett