tirsdag 1. desember 2009

Event: Tolvskillingsoperaen på Bolla og Lillebill-festivalen

Med sin tolkning av Tolvskillingsoperaen har Bolla og Lillebills Teaterselskap nok en gang bevist mye av det de står for: amatørteater kan være proft.”I Bertholt Brechts Tolvskillingsopera blir vi tatt med til en mørk og farlig underverden, hvor en hver står seg selv nærmest. Vi møter horer og snikmordere, tyver og organisert tiggervirksomhet – i skjønn forening med politi, rettsvesen og kirke. Dette er en verden hvor penger og makt er alt.”
(Bolla og Lillebill-festivalens teaterprogram)

Det kommer nok ikke som et sjokk på noen at Bolla og Lillebill nok en gang leverer en forestilling av høy kvalitet. Fantastisk talentfulle skuespillere, sangere, dansere og musikere bidrar, og det er virkelig kvalitet ned til hver minste birolle. Både for skuespillmessig og scenisk sett er dette et svært krevende og voksent stykke, men de unge aktørene klarer allikevel å overbevise. Det som for meg skaper det lille ekstra er hvor gjennomført det hele er. Kostymer, kulisser, band – alt glir rett inn i bildet av londons undergrunn, og at det er lagt vekt på detaljer og helhet tjener forestillingen mye på. Til og med når man kommer inn før forestillingen har begynt vandrer desperate tiggere rundt i salen og nærmest river og sliter i publikum - et utrolig effektivt middel for å skape stemning!

Noe som dessverre trekker forestillingen ned litt, er lengden. Det kan bli for mye av det gode, og premiereforestillingens tre timer ble litt i meste laget. Noen av sangene kunne med fordel ha blitt kuttet ut eller kortet kraftig ned, og kanskje også noen av scenene.
(Etter premiereforestillingen ble det faktisk besluttet å kutte ned lengden på forestillingen ved å korte ned på og fjerne sanger, noe som er beundringsverdig: det er alltid kjipt å måtte droppe noen man har øvd lenge på!)

Alt i alt er dette en utrolig imponerende forestilling. Den har både spenning, humor og triste øyeblikk, med overbevisende skuespillere som virkelig nailer rollene sine. Dette rammes inn av kraftfull koreografi og sangnummer hvor det virkelig briljeres, og det er bare å konkludere med at Bolla og Lillebill har greid det igjen!
4 kommentarer:

  1. helt genialt! Bolla & lillebill er det store navnet!

    SvarSlett
  2. Synes det var sånn passe middels jeg. Hahahaha. Neida. Kjempebra jobba av en fin gjeng. Fikk frysninger av den flotte koreografien.

    SvarSlett